De beste bespaar apps

iPhone with apps, source: Unsplash.com

Tegenwoordig is overal een app voor. Zo ook voor het besparen van geld. Als je goed zoekt vind je heel veel apps die gericht zijn op aanbiedingen, geld besparen, beste deals op vakanties, massages, etc. En herinner je je Groupon nog? Goed, Groupon bestaat nog, maar is in Nederland niet zo’n hype meer als het geweest is. Sommige apps komen en gaan. Welke apps zijn anno 2021 de beste apps waarmee jij snel en gemakkelijk geld kan besparen?

ANWB: Goedkoper tanken

Misschien niet de meest hippe app, maar je kan er wel gemakkelijk veel geld mee besparen. En het telt ook snel op. Met de ANWB app (iOS | Android) heb je toegang tot ANWB Tanken en zie je op de kaart alle benzinepompen in de buurt. De kleur van de pomp geeft aan hoe duur deze is. Ver omrijden voor een goedkope pomp is misschien wat overdreven, maar als je langs je route even checkt welk tankstation goedkoop is, kan je soms met een hele kleine omweg veel geld besparen.

Een klein rekenvoorbeeld: Hierboven is de duurste literprijs op de kaart €1,969 per liter en de goedkoopste €1,699 per liter. Dat scheelt 27 cent per liter. Dat klinkt misschien als weinig, maar als je een volle tank van bijvoorbeeld 50 liter tankt, dan bespaar je in één klap €13,50. Stel, jouw auto rijdt 1 op 15, dan heb je zomaar 120 kilometer bespaard! Als je elke keer bewust tankt, tellen deze bedragen vanzelf op.

Promo: Besparen op boodschappen

Heb jij één van die reclamefolder apps op jouw telefoon staan? Ja? Weg ermee! Vanaf nu is er iets veel beters: Promo (iOS | Android). Promo is eigenlijk het omgekeerde van een reclamefolder. In plaats van bladeren tot je een goede aanbieding ziet, vul je bij Promo jouw favoriete producten in en laat de app jou in oogopslag zien waar deze het goedkoopst zijn. En van je favorieten krijg je automatisch een push notificatie wanneer deze weer in de aanbieding zijn (dit kan je per product even aan of uit zetten).

Door reclamefolders bladeren is niet meer van deze tijd. En hoe vaak overkomt het jou dat je door een reclamefolder bladert en meer dingen op je boodschappenlijstje zet dan je nodig hebt, puur omdat ze in de aanbieding zijn? Dit is natuurlijk het doel van een folder, door dat bladeren koop je hopelijk meer! Weg er mee. Jij weet wat voor shampoo, scheermesjes, wasmiddel, etc. jij graag gebruikt, zet ze in de Promo app en koop altijd de beste aanbieding.

Promo is gratis te downloaden en werkt nu vooral goed voor drogist producten. Er staan 5 winkels in de app en de maker van Promo werkt hard aan het toevoegen van nieuwe winkels.

Too Good to Go: Voorkom voedselverspilling

Voedselverspilling voorkomen en tegelijk geld besparen, dat is toch prachtig? Ieder jaar wordt wereldwijd een derde van al het geproduceerde voedsel weggegooid, zo zeggen de makers van de Too Good to Go app (iOS | Android). Aan het eind van de dag wordt veel voedsel weggegooid bij winkels, omdat het de volgende dag weer topvers moet zijn. Maar meestal is hier dan nog helemaal niks mee aan de hand.

Met Too Good to Go kies jij een winkel bij jou in de buurt en plaats je een bestelling via de app. Je weet van tevoren niet precies wat er in de box zit. Je kan kiezen uit supermarkten, bakkerijen, etc. Je bent gegarandeerd van goede producten, die net niet meer verkoopbaar zijn, maar zeker nog goed. En dat alles voor een klein prijsje.

De Too Good to Go app

Weet jij nog goede apps die hier niet genoemd worden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *