Serieuze bespaartips

Serieus geld besparen, source: Unsplash.com

Tips waarmee je echt serieus geld kan besparen. Je vindt op het internet voldoende blogs en lijstjes met bespaartips, maar niet elke tip zet zoden aan de dijk. En sommige lijsten met tips lijken wel gemaakt om maar weer een blogpost online te kunnen zetten. Bij de Serieus Besparen Blog doen we hier niet aan en krijg je altijd serieuze tips om geld te besparen. In deze blog presenteren we 3 serieuze tips.

Promo: Bespaar met gemak tientallen euro’s

Promo is een app waarmee je heel snel en gemakkelijk prijzen en aanbiedingen kunt vergelijken, beschikbaar foor iOS en Android. De titel “Bespaar met gemak tientallen euro’s” komt vaak voor op de website van de app en wordt gebruikt als een soort slogan. Maar hier is niks aan gelogen. Je kunt gemakkelijk producten zoeken en jouw favorieten producten opslaan. Als je op een product klikt zie je in één oogopslag alle prijzen en aanbiedingen en waar jouw product het goedkoopst is! Als je jouw favoriete producten opslaat, houdt de app je automatisch op de hoogte van nieuwe aanbiedingen en weet je meteen wanneer je het beste weer kunt inslaan.

Het klinkt misschien niet als de grootste besparing, maar als je de app het hele jaar door goed gebruikt telt de besparing zeker op. Zorg er voor dat je producten niet koopt wanneer je ze nodig hebt, maar net voordat ze op zijn en ze in de aanbieding zijn. Winkel iets bewuster en zorg er voor dat je bijvoorbeeld jouw wasmiddel of deodorant in een 1+1 aanbieding koopt. Promo zal je vertellen wanneer dit het geval is. Zo bespaar je inderdaad met gemak tientallen euro’s. En die tientallen tellen op!

Overstappen van energieleverancier

Misschien ken je deze tip al wel, maar het loont echt. Overstappen van energieleverancier kan een hoop geld opleveren. Er is al veel over geschreven, maar het is echt de moeite waard. Je kan al snel bijna 400 euro besparen. Dit komt omdat veel energie aanbieders stunten met overstap bonussen en bijvoorbeeld lagere prijzen in het eerste jaar van jouw abonnement. Maak je hier gebruik van, stap je volgend jaar weer over? Dan pak je opnieuw voordeel.

Overstappen van energieleverancier klinkt misschien als een grote stap. Maar dat valt reuze mee, het is zo gepiept, je zult niet zonder stroom of gas komen te zitten. Vaak is het een kwestie van even aanbieders vergelijken op bijvoorbeeld Gaslicht.com en binnen een paar klikken is het geregeld. Even goed controleren, maar meestal wordt je oude contract ook automatisch opgezegd. Lees de tips van Gaslicht.com voordat je gaat overstappen.

Verzekeringen en stapelkortingen

Nederlanders zijn gek op verzekeren. Sterker nog, Nederlanders zijn vaak oververzekerd. Volgens een woordvoerder van de Consumentenbond kunnen Nederlanders zo’n 800 euro per jaar op verzekeringen besparen. Dus, zet eens je verzekeringen op een rijtje. Welke heb je echt nodig? Heb je 10 jaar geleden een auto gekocht met een all-risk verzekering? Dan kan de dekking misschien wel omlaag. Vaak is er ook overlap tussen je reisverzekering of zorgverzekering. Of ben je gaan samenwonen en ben je vergeten je eigen inboedelverzekering uit te zetten? En zo zijn er nog vele scenario’s te bedenken.

Naast kritisch kijken welke verzekeringen er nodig zijn en welke dekking je nodig hebt is er nog een aspect om in dit verhaal mee te nemen: Stapelkorting. Sommige verzekeraars bieden deze zogenaamde stapelkortingen. Het idee is vrij simpel: Meer verzekeringen, meer kortingen. Heb jij verspreid over verschillende verzekeraars jouw verzekeringen geregeld? Onderzoek dan even wat het kost als je al je verzekeringen bij één verzekeraar onderbrengt. Deze korting kan bij sommige aanbieders tot 12% oplopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.